Urbain Spaenhoven - sportief adviseur

Urbain Spaenhoven wordt sportief adviseur bij KVC Wilrijk

Urbain SpaenhovenAan de uitbouw van KVC Wilrijk, zowel op sportief- en bestuurlijk vlak als qua accommodatie, lijkt maar geen einde te komen. Ook vandaag kan onze club uitpakken met een heuse primeur, of zeg maar sensationeel nieuws. Want niemand minder dan Urbain Spaenhoven wordt met onmiddellijke ingang sportief adviseur bij onze club. Alstublief, dankuwel.

Even voorstellen, al lijkt dat in dit geval enigszins overbodig. Iederéén in het voetbalwereldje kent immers Urbain Spaenhoven als gedreven succescoach met een palmares om "u" tegen te zeggen. Kijk en lees maar. Hij trainde achtereenvolgens Delta Londerzeel (promotie naar 1e provinciale, SC Merksem, KFCO Wilrijk (promotie naar Bevordering), Wolvertem, SK Londerzeel, weer KFCO Wilrijk (promoties naar 1ste provinciale en Bevordering), Berchem Sport, Rupel Boom (promoties naar 3de en daarna 2de klasse), assistent-coach bij KV Mechelen. Vervolgens - vanaf 2013 - meesterwerk als architect/trainer van KFCO Beerschot Wilrijk, waar hij aan de basis lag van de sensationele opgang vanuit 1ste provinciale naar uiteindelijk 1A. Gevolgd door periodes bij Rupel Boom, Lierse Kempenzonen, KVK Tienen en Lokeren-Temse in de rollen van coach en technisch directeur.

Vandaag begint Urbain Spaenhoven aan de volgende stap in zijn indrukwekkende carrière. Bij KVC Wilrijk. In een rol als sportief adviseur.

"Het is een uitdaging die ik met beide handen aanpak", zegt hij. "Ik ben enthousiast en trots dat ik voor deze job gevraagd werd door mensen die me al jarenlang nauw aan het hart liggen. En we gaan er direct invliegen. Vooreerst op sportief vlak willen we graag stappen zetten zodat we meer kunnen aanleunen bij de ambities die bij het begin van het seizoen werden uitgesproken. Om dat te kunnen bewerkstelligen moeten we een duidelijke en herkenbare clubvisie uitwerken, zeg maar een structuur op poten zetten waar we overal en altijd kunnen op terugvallen. Het bestuur heeft de voorbije jaren hard gewerkt met de uitbouw van de accommodatie, het aanleggen van een synthetisch veld, de bouw van verlichting zodat we in de toekomst eventueel onze thuismatchen ook op zaterdagavond kunnen spelen, enzovoort. Daar wil ik met een enthousiaste groep mensen aan verder bouwen zodat we op korte termijn naar eerste provinciale kunnen doorstoten om te kunnen concurreren tegen clubs als Loenhout, Ranst en 's Gravenwezel. Ik meen oprecht dat we minstens evenveel in huis hebben en over de mogelijkheden beschikken om eenzelfde belangrijke rol te vertolken. Alle neuzen staan hier in dezelfde richting. Ik wil, moet en zal met enkele duidelijke lijnen en een doorgedreven update voor zorgen dat we sportief een belangrijkere rol gaan spelen en ons tegelijkertijd profileren als een gezonde en ambitieuze club."

Wie de naam Urbain Spaenhoven zegt, komt bijna automatisch uit bij het "coach zonder diploma"-verhaal en het rancuneuze gedoe van de Belgische Voetbalbond, waardoor je bij herhaling mooie projecten door de neus geboord zag en op een ronduit schandalige manier behandeld werd en wordt door de bobo's in Brussel en Tubeke.

"Het is een gevecht dat ik zal blijven strijden tot ik genoegdoening krijg en de job die ik doodgraag doe, die mijn leven is, zal mogen uitvoeren. Momenteel zit ik in de laatste rechte lijn van de EVC-procedure, een online-traject waarmee je op basis van eerder verworven competenties en na het indienen van je eindwerk, door en jury wordt geëvalueerd om op die manier je trainersdiploma A te krijgen. Lukt dat, en krijg ik gelijk in mijn beroepsprocedure tegen de Bond om dat diploma op dezelfde hoogte te krijgen als de traditionele cursus van twee jaar', dan ga ik zeker nog verder. Ik geraak niet uitgestreden want ik vind dat ik gezien mijn sportief palmares voldoende getoond heb om als volwaardig trainer beschouwd te worden. Maar nu focus ik uiteraard volop op mijn nieuwe job als sportief adviseur bij KVC Wilrijk."


Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees

Medisch getuigschrift

RBFABeste spelers
Beste ouders

Het nieuwe seizoen is van start gegaan. Dit wil ook zeggen dat er enkele vernieuwingen zijn.
Vanaf dit seizoen kunnen de ongevallen, al hopen we dit zo weinig mogelijk te moeten doen, online geregistreerd worden bij de voetbalbond.
Samen met deze vernieuwing is ook het "medische getuigschrift" wat aangepast en in een nieuwe vorm gegoten.
Dit document staat op onze website om te downloaden, of u kan het via deze weg ook downloaden.
Vooral het kleefbriefje van het ziekenfonds en de handtekening van de speler of ouders/wettige voogd zijn belangrijk. In geval van afwezigheid wordt uw dossier niet behandeld.

Met vriendelijke groeten
KVC Wilrijk

Jeugdcoaches middenbouw & bovenbouw

KVC Wilrijk zoekt jeugdcoaches

KVC Wilrijk zoekt jeugdcoaches

Wegens uitbreiding van onze jeugdwerking zijn we voor het seizoen 2022-2023 op zoek naar gemotiveerde jeugdcoaches middenbouw & bovenbouw om ons team te komen versterken in ons jeugdproject.

Wij bieden jou ondersteuning, een opleiding en doorgroeimogelijkheden aan.
Diploma is niet noodzakelijk maar een meerwaarde.

Interesse? Aarzel niet om ons te contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (gsm: +32 495 613 639)
Of via onderstaand formulier: